Wednesday, June 6, 2012

Mak Andam

Mostly bila nak mendirikan rumahtangga, banyak sungguh benda nak difikirkan..Katering la, pelamin la, door gift la dan macam-macam lagi termasuk la mak andam. Bagi aku mak andam tu paling penting, coz bila mak andam pandai solek, mekap pengantin akan jadi cantik, walaupon baju yang dipakai biasa2 je dan pelamin pon biasa2 je..Lagi pon bila amik gambar, photographer banyak fokus kat pengantin kan? yang lain-lain tu sebagai sampingan je..


So, sejak awal lagi aku dah survey2 mak andam yang ok..Jumpa mak andam best kat fb iaitu Sarimah Othman. Aku nak book awal tapi memandangkan majlis hujung tahun dan Pn.Sarimah hanya buka booking start Jun. So tunggu dan tunggu...Bila 1 Jun terus aku contact dia, tapi keciwa nye hati coz diberitahu time majlis aku nanti dia tengah berpantang coz sekarang dia tengah pregnen..Uhuhuu..Betul betul keciwa coz hasil kerja Pn.Sarimah ni memang superb..Leh tengok contoh-contoh kat bawah ni kalau tak percaya. Pn.Sarimah ni just freelance makeup je. Caj yang dikenakan pon amat-amat lah berpatutan.


Aku memang dah book mak andam lain, tapi pakej tu untuk mekap 2 kali je. So, aku guna untuk mekap time bersanding nanti, then pas solat zuhur, mekap lagi untuk outdoor. NO SKIP SKIP SOLAT ZUHUR...Dah plan nak guna servis Pn.Sarimah untuk mekap time nikah or time bertandang nanti, tapi apakan daya takde rezeki. Anyway, tahniah Pn.Sarimah coz bakal dapat baby..;)


Bila dah jadi camtu, mula la kepala ligat berfikir nak mekap sendiri je time nikah nanti. Haahaaha..Kalau tak jadi tepung gomak, maka jadi la cam pocong kot coz aku takde bakat ohh..Mekap pon jarang2 je, barang mekap yang ada pon beli murah2 je..Kadang2 sampai bertahun2 tak berganti pon..Sayang nak buang selagi lom abes guna..Tapi sebenarnya barang mekap tak elok simpan lama..Tak kisah la. Selalu gi keje pon pakai lip balm, bedak compact tipis and blusher nak bagi tak nampak pucat. Tapi bila menjelang petang, dah tanggal sume mekap tu, takde renew renew..hehee..


Sekarang rajin google2 tips asas mekap, alat mekap, dan sebagainya..Konon2 la kan nak mekap sedirik kawen nanti..Eh, aku penah gak mekap kan kawan2 aku time derang bertunang tau.Tapi mekap suka suka je..Hahaha..Haihh..kita tengok je la nanti, sama ada jadi kenyataan or berangan jek. Hahaaa..;P



1 comment:

  1. Salam..
    Saya ada membekalkan kain jubah berbatu untuk dibuat jubah atau baju kurung..

    Harga dibawah harga pasaran dan pembelian pada 10 pasang keatas akan mendapat harga yang istimewa..

    Sesuai untuk surirumah atau sesiapa yang ingin memulakan bisnes online..

    layari
    http://www.facebook.com/QistCollections
    atau
    http://qistcollections.blogspot.com/
    untuk updated kain2 terbaru dari kami..

    hubungi :
    Irzan:012-2724949
    Naza:012-9752114

    email:zanth_nz@yahoo.com
    :nzath_babe@yahoo.com.my

    ReplyDelete

Thank You!! ^_^

Labels

Followers