Thursday, October 7, 2010

Ada Apa Dengan Pink?

Assalamualaikum...


Tibe2 di pagi yang sunyi lagi permai nih, teringin nak membicarakan tentang PINK. Hohohooo...Oke, untuk yang dah kenal aku lama memang tau la aku nih cukup alergik or tak shuke ngan kaler pink. Aku pon tak tau nape. Tapi dalam family aku memang takde yang minat kaler pink pon. Even mak aku ke, adik2 pompuan aku ke, hatta ayah aku sekalipon..Hehe..Itu suda semestinya la kannn...


Pink sering dikaitkan dengan girlish, perempuan, lemah lembut, manja..Ohhh..Patutlah aku tak suke pink, coz aku nih bukan manje ponnn~ Lemah lembut? Lagi la ttaakkk...Aku gadis yang..camne nak describe ekk? ala, yang biasa2 je lahh..Dulu time muda2, aku suke style gothic tu...Ala, yang gi pakai eye shadow pekat2 kat mata tu. Ohohh..cam stylo gitu! Tapi tu dulu...Skang nie takde dah nak minat2 gitu. Almaklumlah, umur dah meningkat katanya...Kena lah berfikiran matang cket. Kann..kannn...


Tapi yang aku perasan, sejak akhir2 nih aku macam terminat lak kaler pink. Even aku masih setia ngan feveret kaler ku iaitu BIRU. Tapi aku dah start beli baju kurung pink, tshirt pink, tudung pink...omaigod~ adakah aku suda berubah arah? atau termakan pujuk ngan nasihat seseorang yang suh aku pakai kaler pink? tidakkk...erm,, mungkin perubahan hormon kot??Hormon kewanitaan dalam badan aku nih makin menyerlah, tu yang cket2 nak pink tu..Even kadang2 aku time nak beli baju ke, aku dah belek2 kaler lain..tapi nanti camne ntah automatik tangan aku terminat gak yang kaler pink..Ohohooo..Tapi memang kadang2 kaler pink nih nampak shueett kan? hik hik.


Kaler pink seringkali dikaitkan ngan pompuan. Tapi lately aku tengok ramai dah lelaki yang minat pink, baju2 lelaki kaler pink pon dah berlambak..ikot kesesuaian lah kan..aku rase tak salah pon lelaki nak pakai kaler pink. Lantak depa lah. Skang nih kaler pink dah jadi kaler universal dah..Hak masing-masing kannnn~ ^_^


7 comments:

  1. akhirnya....pink menjadi salah satu pilihan warna ko
    ala..pink tue mmg ar cam refer pada gurlz.tapi if kita pakai warna pink bukan makna kita terlalu lemah lembut

    ReplyDelete
  2. ::m!SS edURA hanUM:: erk....bukan pilihan tapi terpilih..hehe..

    ReplyDelete
  3. awe pun..sejak dua menjak ni minat pink lebih2 lagi template blog ble tgk blog ibu2 ni...heheheh...tapi black tetap di hati

    ReplyDelete
  4. hawa: hehe..minat black ke? penyanyi black tu minat tak? ;p

    ReplyDelete

Thank You!! ^_^

Labels

Followers