Tuesday, October 19, 2010

Bahang.

Lately cuaca terasa panas membahang. Apatah lagi bila tibe waktu tengahari. Panass...Terikk..Bila kat office, leh lagi sejukkan udara ngan econ, tapi kalau kat umah, kipas pon tak terasa. Boleh kata tiap-tiap pagi aku gi minum minuman berais untuk sejukkan badan. Tak kira la teh ais ke, teh o ais ke, janji berais. Legaaaa~ Tapi risau lak bila fikirkan side effect nya kan. Belum tua lagi, badan dah lenguh2, sakit2 coz amalkan minum ais..Kadang2 dah tahan nafsu tu, takmo la minum ais pagi2 lagi..takmo..takmoo...tapi arghhh takleh tahan. Huhuuu...


Mungkin kah cuaca panas nie disebabkan oleh pemanasan global? Or sebab dah lama sangat hujan tak turun? Ke aku je yang terasa bahang camtu? Huhuuu...tido malam2 pon terasa bahangnya. Sebelum tido pun nak kena basahkan badan dulu. Baru leh tido ngan selesa.


Mungkin kah ini juga ujian Tuhan ke atas hambaNya yang selalu melupakanNya? ya Allah, ampunilah dosa-dosa kami.....aminnn...

1 comment:

  1. satu sbb dah lama xujan.kalau ujan pun jap jerr..tue pun cam ujan keterpaksaan jer
    and mmg terasa bila malam.dah ar kat uma xda air cond.kipas letak yg paling tinggi pun xterasa,makin panas adalah

    ReplyDelete

Thank You!! ^_^

Labels

Followers