Thursday, August 13, 2015

KAMI-Kids Island : Tempat untuk anak-anak bergembira


Assalamualaikum..

Amboihh kemain tajuk..Actually taktau nak letak tajuk pe. 

Alkisahnya weekend lepas jalan-jalan la ke Giant Sri Kembangan tu. Kitaorang bila tiba weekend je memang kena merayap..duduk rumah takbuat apa dah macam cacing kepanasan lah. Dan selalunya merayap keluar dari kawasan kajang lah. hehe..

Baru perasan yang restoren kat bawah tu dah bertukar jadi playground untuk budak-budak main tu. Memang dah lama teringin bawa hanan main kat tempat-tempat camtu. Tapi hati sabooo je nak tunggu hanan betul-betul pandai berjalan. Kalau tak rugi je coz tak banyak benda lak dia boleh main kan. Time weekend fee masuk murah je. RM17 untuk 2jam bagi seorang anak dan parents. Harga lain aku tak ingat dah. Boleh gak ambil untuk full day. Tapi kita rty lah 2 jam dulu ye. Macam biasa, nak masuk je semua kena pakai stokin. Untuk safety dan hygiene la. Aku konfem la dah pakai stokin tapi hari ni hanan pakai sandal je, so takde la stokin untuk dia. Sama la dengan hubby.

 

So kitaorang berjalan-jalan dulu dalam supermarket Giant cari stokin hubby. Dapatlah sepasang RM1.60..Pastu pergi DIY dapatlah stokin hanan RM4.90 siap reben2 lagi..Ade je lagi murah tapi yang tu macam comel lak. Boleh gak beli dari kedai tu dengan harga sepasang RM3, tapi stokin bodo2 je lah macam stokin budak skola tu. Mula-mula gi main tempat pasir tu..hanan tak geli. Kalau pasir yang betul2 kat pantai tu, dia boleh geli plak..taktau nape.



 Then pergi main kat tempat yang banyak ball..Time kitaorang pergi ni budak tak ramai sangat. Ramai budak-budak besar sikit la dari umur hanan. Derang pergi main permainan yang lagi extreme.


Sedar tak sedar dah cukup 2 jam. Dapat baucer free 2 jam, nanti lain kali boleh pergi lagi. Seronok tengok anak main. Kita pon boleh join sama. Hehee..


2 comments:

  1. Akk pn xsabar nak masuk dgn adra,hahaha tungguuuuu besorrr sikit lg. Nanti jom hanan kite main sama sama...

    ReplyDelete
  2. wahh seronoknye baby .. singgah dan follow sini ...


    meh jemout follow back
    pipiemierul.blogspot.com

    ReplyDelete

Thank You!! ^_^

Labels

Followers