Thursday, February 2, 2017

My 31st Birthday

Assalamualaikum

Happy birthday..
Happy birthday..
Happy birthday to me..
Hehe.



Alhamdulillah..genap dah umur aku 31tahun..what? 31? tua nyaa..hehe..not tua actually, tapi matured. gituu..:p

Bila umur dah makin meningkat ni, takde la excited nak sambut ke, apa ke..Cukuplah sekadar masih ada yang ingat dan wish. Tu pon dah memadai dan cukup untuk membuatkan aku gembira. :) Paling tak sangka, ex-boss tempat kerja lama pon ada gak wish. Awww..so sweet. Tak sangka lak beliau masih ingat lagi. Hehe.

Tiba-tiba teringat balik time zaman muda mudi dulu..Bila time birthday je, kawan-kawan pakat dok kenakan. Paling dasyat adalah time aku baru mula-mula kerja kat office lama tu. Budak mentah dan noob lagi, so asyik la kena buli. Eh, bukan la buli apa, macam jadi target untuk diaorang bergurau. Hehe..Masa aku balik kerja tu, diaorang buat surprise celebration. Siap ada kek, makanan, dan staf berkumpul ramai-ramai nyanyi lagu birthday kat office..oh terharunya! Then balik kerja tu boleh pulak kena baling tepung. Huuhu..Ingatkan dah tamat kat situ je. Oh, tidakk..Malam tu kawan2 rapat kat office celebrate sekali lagi kat McD..Baliknya tak ku sangka, ada bala yang bakal menimpa. Depan rumah sewa kena simbah dengan sebaldi air longkang ke hape ntah yang busuk teramat sampai nak muntah. Ohh..how could you! Lepas mandi dan bersihkan diri, diorang bagi hadiah..Teddy bear yang sangat besar dan hadiah lain-lain..Huhu..Tapi takde lah nak marah ke apa, redha je lah. At least jadi pengalaman berharga buat aku. Hehe..

Tu cerita bertahun-tahun dahulu..Sekarang dah dewasa, hidup bahagia bersama anak-anak dan suami tercinta..Syukur alhamdulillah..:)


No comments:

Post a Comment

Thank You!! ^_^

Labels

Followers