Friday, September 24, 2010

Soalan Feveret Kah?

Assalamualaikumm...

wahhh..lama sudah tak update blog. Actually ada je daku update, cume bukan blog nie, tapi blog lagi satu yg sudah dprivatekan untuk menjaga privacy..Hehe..Erm..Hari nie dah 15 Syawal. Means, dah 2 minggu lebih kita sambut aidilfitri. Alhamdulillah, aidilfitri kali ini cukup indah. yang paling besh, aku still dapat duit raya yer..Even aku dah cakap dah kat pakcik makcik aku nih, aku dah bekerja, tapi derang balas balik "takpe dah kerja, tapi lom kahwin, leh dapat duit raya lagi.." wahhhh! ^_^ rezeki jangan ditolak kan, musuh jangan dicari.


Tapi yang berbezanya, kalau tahun-tahun sudah, soalan yang kerap ditanya bila berjumpa saudara-mara ialah "belajar kat mana sekarang?" "dah semester berapa?" "dah kerja ke belajar lagi?" tahun nie, soalan2 itu masih berkumandang. Tapi soalan2 lebih banyak yang ditanya "bila nak kahwin?" "dah bertunang ke belum?" "bila nak makan nasi minyak?" adeiii...bertalu-talu..sampai bosan kot aku nak jawab. Bila aku tanya kawan-kawan sevaya aku, derang pon citer tu la antara soalan2 yang kerap orang tanya. Agaknya bila umur 24 ni, memang orang pikey kawen je kot? hak hak..Tapi jawapan aku senang je. "insyaAllah kalau ada jodoh.." tak pon, "kalau tanya bila, skang gak nak kawen..lagi cepat kalau awak nak sponsor" hohoo..diam trus ko bila aku mintak sponsor. takpe, tak perlu risau2..soal jodoh nie ditangan Tuhan. yer, aku ada berusaha, tapi Tuhan yang tentukan semua nya kan?


4 comments:

  1. blog yang lame tue ke ko privatekan?
    aku nak view blh x.ke ko sorang jekk yang leh baca

    soalan wajib ditanya bila dah keja kan....beljo pun dah khatam..soalan "dah kwin?" "dah tunang" biasa orang tanya.lagi2 time raya...huhuhu terasa ramai lak org take care kita dgn cara camtu

    ReplyDelete
  2. hehe...dah cam diary la.mana leh bagi org baca..sowy dura~

    ReplyDelete
  3. owhhh ingatkan open to close member.
    it's okayyyy

    ReplyDelete
  4. hurm..nak tnye sket leh x?...




    bile nak kawen?...LoL :p

    ReplyDelete

Thank You!! ^_^

Labels

Followers