Thursday, August 4, 2011

Hancur..

Ok, tak habis-habis duk bercerita pasal kuih ni kan dari semalam...so, semalam lepas balik keje terus bergegas gi param kat area jauh cket dari ofis..ohh, hati gembira coz kuih tu masih banyak lagi! tanpa berlengah, terus je beli 1 bekas, ada 5 biji and harga dia rm2..normal price. Lepas beli kuih tu, baru gi cari juadah lain..


Balik umah pon dengan hati girang coz hajat tercapai. Tapi bila letak juadah atas meja baru terperasan yang aku dah takde! Cari punya cari...jumpa la kuih tu dalam plastik..tapi...sob..sob...dah hancur...T____T sabo je la...Maybe tadi terlampau excited sampai terlupa pasal kuih ni. Kot2 la tertindih dengan makanan2 lain kan, tu yang jadi hancur tu..Lupa lak fizikal kuih ni yang sensitiv dan teramat lembut.


Takpela, still leh makan lagi..So, bila dah masuk waktu berbuka, aku amik sudu and makan je sisa-sisa kuih tu yang ada lagi..sedappp..sok leh beli lagi. Pastu jaga elok2..;)




nie la keadaan kuih tu..hancur seperti hancurnya hati ku..sob sob..T_T





2 comments:

  1. Ok ler tu. Still boleh kutip balik sorang2, cantum balik satu persatu serpihan tu sampai bercantum, terbentuk jadi tepung pelita balik. Walau pon dah tak lawa cam dulu, masih boleh rasa sedap dia.

    Cuma lain kali bawak motor tu cuba jangan merempit sangat ;)

    ReplyDelete
  2. kalau ikutkan,xde la terlalu lembik..
    tp yg kite sllu tgk kat bazar,mmg sumenye sng hancur mybe sbb die nye ramuan yang kurang...

    yela,wat utk meniaga kan,opssss..
    kalau wat utk mkn sendiri,lg better kot..

    ReplyDelete

Thank You!! ^_^

Labels

Followers