Monday, September 30, 2013

Alhamdulillah..Rezeki Kami Tiba Jua Akhirnya..







Assalamualaikum...

Lama sungguh tak bersiaran. Tetiba cakap pasal rezeki...Rezeki apa tu? Jeng jeng jeng..
Ye, rezeki yang dinanti-nanti akhirnya kunjung tiba iaitu..

ANAK

Alhamdulillah..

Ceritanya bermula ketika bulan Ramadhan yang lepas..Kira-kira tak berapa lama lagi nak raya, baru aku perasan yang bulan ni tak peyed lagi..Lambat lagi ke? Coz sebelum ni pon penah peyed lewat dalam 5 hari, tapi pastu datang gak..So kali ni aku tak mengharap sangat..tunggu la lagi seminggu..tak gak kunjung tiba. Maka nya time hari sabtu tu, pas hubby pergi kerja, aku try la wat UPT kan..Bila tengok macam dua line aku macam blur..Positif ke? Eh, yeke? Lama aku tenung benda tu..Pastu aku letak je kat singki..Kot la nanti berubah lak kan or mata aku salah tengok ke kan..Dalam pas 15minit camtu aku masuk bilik air semula dan tengok result masih sama. Alhamdulillah...Memang positif! Terus tertumpah air mata. Cubit-cubit pipi rasa sakit, ouchh!  tak mimpi la tu...Huhu..Terus ambil wudhuk and solat sunat and sujud syukur. Perasaan masa tu macam tak tergambar dah dengan kata-kata..Tapi aku tak terus bagitau hubby...Taktau camne nak bagitau dia. Haha! Bleh gitu?

So, petang tu dia balik kerja, aku wat cam biasa lagi lah. Result UPT aku masih tinggal kat toilet dengan harapan dia akan perasan dan tanya aku la. Tapi hampeh, dia wat derk je mungkin tak perasan la kot. So, aku gi amik benda tu dan tunjuk kat dia..

Aku     : Eh, abang..Cer tengok ni, macam ada 2 line lah.
Hubby : A'ah la..Kalau 2 line tu apa? Positif ke?
Aku      : Pffftt...! Ye lah kot.

Tapi muka hubby aku macam blur2 and tak percaya lagi...

Hubby  : Eh, yeke? ada baby ke? Cer abang nak try wat gak.

Aku ingat dia main-main je lah kan. Tapi dia nak wat gak, so aku bagi la UPT yang lain..
Keluar je dari toilet, dia sengih-sengih..

Hubby  : Sayang, abang punye negatif laa..Takde rezeki..(sambil tunjuk result UPT dia)

Hampehh..Kalau positif, mau dengan aku-aku sekali terkejut beruk. Terus hubby rangkul aku and ucap terima kasih. Pastu kehulu kehilir la dia pegi bawa result UPT aku tu..Pergi tengok tv bawa, pegi bilik bawa, baring2 kat ruang tamu pon duk pegang lagi..Aku dah cakap benda tu kotor tapi dia degil gak. Sibuk nak ambil gambar and nak uplod kat twitter la, fb laa..Aku cakap jangan. Biar kita berdua je excited same2..Hehe..Malu ohh..Takkan la benda camtu pon nak tangkap gambar tunjuk kat orang kan. Aku rasa macam, najis kot. Hahaa! Tapi terpulang lah..Hak masing-masing kan...Then mula la dia bercakap-cakap dengan benda tu...Hye baby..hye baby...Aku yang tengok gelagat dia rasa klakar je, tapi terharu dan bahagia...syukur alhamdulillah..Rezeki ramadhan..(^_____^)

Masa tu kami takde bagitau sape-sape lagi pon, bila balik raya tu baru lah bagitau keluarga masing-masing..Alhamdulillah, kerisauan aku nak menjawab soalan-soalan sinis time raya nanti akhirnya menjadi lenyap..Hehe..

Esoknya kami pergi klinik untuk confirmkan dengan doktor. Berpusing-pusing mencari klinik yang buka hari Ahad, akhirnya jumpa juga. Baby dah berusia 1bulan lebih..Alhamdulillah...Doktor kat klinik tu cakap leh wat monthly check up kat klinik dia je, aku cuma angguk2 je..Tak koser la aku nak wat check up kat swasta kalau first time pergi pon dah kena rm70..Kang kena scan ke apa, mau beratus-ratus lak kan..Lagi pon doktor dia lelaki..Huhu..

Time entry ni ditulis, baby dah 3bulan lebih..Tapi perut aku nampak slim lagi sebab badan aku pon memang jenis slim. Haha! Next entry aku sambung lagi eh..Tata.





5 comments:

  1. simpan, then nanti buat buku skrap, upt nye tu, tali pusat baby..semua. hehe kenangan tu.

    TAHNIAH, and doakan kami jugak.

    ReplyDelete
  2. Rohani Hashim : tenkiu..insyaallah..

    ReplyDelete
  3. tahniah dear..:)

    Aish dah reply pm pasal vitalea..:)

    ReplyDelete
  4. tahniahhhhhhh...jaga diri n baby..:)

    ReplyDelete

Thank You!! ^_^

Labels

Followers