Friday, December 5, 2014

Our 2nd Anniversary..^__________^



 Assalamualaikum...

Macam best plak baca bila centre kan ayat nih.
Haha.

Alhamdulillah.
Syukur ke hadrat ilahi..Sedar tak sedar dah menginjak ke dua tahun usia perkahwinan kami. Rasanya baru semalam duk siapkan pelamin, duk kecoh sebab mak andam tak jadi datang..duk sedih sebab pelamin dan tempat makan damai tak seperti dirancang..baru merasa manisnya honeymoon..tibe-tibe dah 2 tahun hidup bersama..time runs so fast!

Tahun lepas kami sambut di rumah saje..Tahun ni plan nak berdating berdua plak lah

"I don't need an expensive gift..i don't need an exotic vacation..all i need just your time spent with me..you invaluable attention forever.."


Aicewahh! ;p

Okey lah, memandang kan masing-masing dah bercuti hari isnin tu..So pagi-pagi tu dah bersiap, then hantar hanan ke rumah pengasuh macam biasa..Tapi takde la pagi sangat..pung pang pung pang..Dah kul9 lebih gak baru keluar dari rumah. Memandangkan sekarang hubby tak lagi bekerja shift, so kitaorang ingin menggunakan masa yang ada sebaiknya.


Destinasi pertama yang dituju adalah Bank Muamalat coz kami nak setel kan urusan pinjaman perumahan dulu..then ke tabung haji untuk mendaftarkan akaun hanan dan simpan sekali duit-duit yang dia dapat time raya hari tu. Untung hanan, umur belum pon sampai setahun, saving dah 4 angka. Alhamdulillah rezeki...

Sepatutnya banyak lagi destinasi lagi pastu seperti kwsp, jpn, etc..tapi memandangkan masa yang agak mencemburui kita dan ambil masa yang lama gak nak settle kan satu-satu urusan so lepas tu terus la menuju ke Mines Sri Kembangan untuk berdating..Teringat lagi time baru-baru kerja dulu kitaorang pernah pergi sini naik bas je..hehe..Time tu masih kurus lagi.  ;p


Kami pergi makan dulu..Ala, kat KFC je coz rasa teringin nak makan KFC..Haha..Then tengok wayang cerita Hunger Games MockingJay...ohhhh..sangatlah frust coz cerita tu membosankan. Hubby aku siap tertido lagi. Cite siri pertama kitaorang dah tengok, memang best lah. Tapi taktau la nape episod yang ni bosan sangat. Dari mula sampai habis banyak dialog je, takde langsung action nye..haihhh..takpela, nak wat camne. Dah takde rezeki. Dah la beli tiket mahal. Maklumlah, sejak berkahwin memang takde tengok wayang dah, karaoke apatah lagi..Hubby kata benda lagha semua tu..Aiyakk..Tadi tengok movie kat TGV, tiket 2 orang RM32. Seat couple pon sama harga. Tapi yang best nye tengok movie bila dah berkahwin ni, ko nak terlentok ke, pegang tangan ke, halal dahhh...hik hik. ;p Keluar je dari wayang..

Hubby : Nasib baik abang tertidur tadi..
Aku : Nape?
Hubby : Sebab tidur lagi best dari tengok wayang yang bosan camtu.
Aku : >___<


Habis tengok wayang kami jalan-jalan jap keliling Mines..Dah macam pengantin baru lak. Hehe..Ye la, bukan selalu kan dapat spent masa berdua, masa yang ada ni la guna sebaik nye..Hadiah? Dah dapat dah semalam..Takde surprise pon..Sebab aku dah bagitau hubby awal-awal, anniversary nanti nak mintak pe..hehe..siap pilih sendiri lagik. Pasni dah boleh pikir nak hadiah apa untuk birthday akan datang lak. Wakaka!

Alhamdulillah, tamat lah satu hari celebration anniversary kami..Kikiki..Takde pon menginap di hotel mewah..Takde pon candle light dinner bagai..Takde gak spend time naik cruise..Cukup lah apa yang ada, namun kami cukup bahagia.


Terima kasih abang kerana sudi menjadi suami sayang yang sempurna..No body is perfect, but you make me feel complete..You are the man i love the most, the king of my heart, the soul of my mate..

 





2 comments:

  1. ya betul tu... besday ke aniiversary ker better sambut berdua.. lelaki tak perlu jadi kuat untuk semua orang... cukup jadi kuat untuk yg tersayang saja, perempuan tak perlu jadi cantik untuk semua orang, cukup jadi cantik untuk yg tersayang jer

    ReplyDelete
  2. eppi annyversaryyyyy...moga berkekalan bahagia hingga ke syurga...

    ReplyDelete

Thank You!! ^_^

Labels

Followers