Friday, February 6, 2015

Happy 29th Birthday Husband

Assalamualaikum..

Curi-curi masa kejap untuk update blog..Hati nie sebenarnya risau mengenangkan abah di hospital..Semoga Allah beri kesembuhan kepadanya..kurangkan kesakitannya..amin..


8 January 2015 yang lepas adalah birthday zauj, husband, suami tersayang..hehe..maka nya sebelum hari tu menjelang, dah macam-macam la timbul idea camne nak celebrate.Aku plan nak wat surprise party je. Means ajak je la kawan-kawan dia datang rumah then bawa kek kan..Tapi time tu adalah weekdays dan ramai kawan dia kena kerja shift plak.

So, kita move on lah ke agenda seterusnya iaitu celebrate sendiri je. Tiap kali lalu highway depan rumah ni, aku asyik la dok mengusya restoren Laman Grill ni..macam best je kan. Bukan macam, tapi memang best kot. Aiceh! So tanya pendapat kawan-kawan yang pernah makan situ, mostly cakap tempat tu best dan makanan sedap. Ada gak yang cadangkan western food dalam Bangi Gateaway, tapi tempat tak berapa nak romantik lak. Ok lah, Bangi Gateaway tu kita simpan untuk lain kali ye. Hehe..

Malam tu lepas dah balik kerja, terus ajak dia bersiap-siap.

Hubby bagitau bos dia ada bagi kek untuk bawa balik sempena birthday dia..So aku cancel la nak pergi cari kek pas balik kerja..Tapi bila sampai rumah, tengok-tengok kek dah jadi camni.............


 

 Alahai, sian nye. Tapi bleh makan lagi dn rasanya sedapp..Kek layer pandan. Hubby kan pergi kerja naik motor, dan tadi hujan renyai-renyai..Bawa motor kan bergoyang, tu yang kek jadi hancur camni..Takpela, sebelum sampai ke tempat dituju tu, aku minta dia teman pergi cari kek dulu. Hehe..Dia bukan makan kek sangat pon. So, aku gak yang kena perabih nanti. Beli sepotong dah memadai lah. Tapi aku beli dua potong sebab nak perisa lain-lain..hehee..

 


Rasa nak try makan steak kat Laman Grill..Dekat je dengan umah, hari2 lalu tapi tak berkesempatan lagi nak pergi kan. So, dah ada peluang ni kita pergi lah. Aku dah booking awal through phone sebab takut karang penuh lak.Sampai2 je ada waiter yang greet dan tunjukkan tempat kita. Dekorasi dalaman dan luaran restoren ni memang cantik. Dia pasang lagu slow dengan cahaya samar-samar, romantik sungguh? Pengunjung-pengunjung lain pon bercakap dan makan slow-slow je, takde la macam selalu kita makan kat luar orang dok ketawa terbahak-bahak, bercakap kuat-kuat kan. Ni just nice..Baru lah tenang nak makan kan.


hanan lebih suka main sendiri..penat umi panggil suh pandang kamera

birthday boy tayang gigi..;p



Aku order Rib Eye steak, hubby order Tenderloin steak..Cara masak? "Medium"..Medium rare pon ok..Coz lembut dan terasa juicy lagi..Jangan ko pilih "well done" lak..Takde rasa steak langsung nanti, keras je coz terlebih masak..hihi..Air lak Watermelon Freshly Squees dan Cranberry Floats. Untuk desert, ni saje aku gatal menambah, Caramelized Apple Bread. Order yang saiz kecik je, 200gms..Kalau korang jenis kuat makan, bleh la order yang saiz besar cket 400g..Tapi nasib baik lah kitaorang ni tak tamak kan, nampak je saiz kecik, tapi steak tu memang padat dengan daging yang juicy. Nak menghabiskan pon agak termengah lak..Portion dia memang mengenyangkan la untuk seorang. Dalam sepinggan steak tu, ada seketul daging, salad dan kentang lecek yang dibakar..Sedap sangat! Saiz kentang dan salad tu ada gak la semangkuk, tu yang jadi kenyang. 


yang lebar tu rib eye steak..yang kecik tu tenderloin..nampak je kecik, tapi padat!



Tengah kitaorang menikmati hidangan depan mata, tiba-tiba derang tutup muzik..Jadi senyap sunyi, then ada staf dia keluar bawa sebiji kek siap lilin terpasang ke sebuah meja, dan lagu birthday terpasang..happy birthday to you..happy birthday to you..Rupa-rupa nya ada family ni sambut birthday anak dia..Pastu pengunjung-pengunjung lain pon tepuk tangan..Hehe..aku cakap kat hubby, "eh, derang nyanyi lagu birthday la..macam tau-tau je hari ni birthday abang.." haha!

macam puding roti je..pastu letak aiskrim..

Bila dah kenyang, masing-masing tersandar...Tak lama pastu staff dia hantar desert lak..Mak oii ingatkan kecik je..Nasib baik la order satu je..Leh share makan bagi habiskan. Nyum-nyum, sedappp..





 

 


Berbaloi dengan harga dia. Memang puas hati. Pasni nak try steak kat Bangi Gateway lak. Ada yang kata situ lagi sedap. Nyam2..Korang dah pernah try ke?

6 comments:

  1. Happy Besday untuk suami tersayang yer... dah lama rasanya saya tak sambut besday dengan kek... biasanya makan ketam jer... hahahaha

    ReplyDelete
  2. selamat bertambah umurnya.. nyum nyum.. nampak menyelerakan..

    ReplyDelete
  3. Harga cmne nad? Haha mcm besh je.kitorg ni asyik melayan mr.steak kt sini je.tp stew kt mr.steak ni besh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga stadard...hehe..range utk steak RM35++ hingga RM40++..Kalau saiz besar lg mahal la.

      Delete

Thank You!! ^_^

Labels

Followers