Thursday, October 13, 2011

Habit.

Habit ialah tabiat yang kita dah terbiasa buat dan sukar nak ditinggalkan. Kadang-kadang kita pon tak perasan kita ada habit tu, sampai la orang lain yang tegur.


Aku pon ada habit gak. Tapi tak tau la tu leh dikategorikan sebagai habit or just minat.
Tapi lebey kurang je kot??


1. Aku suke letak lengan atas dahi seblom tido. Bile aku nak tdo je, otometik seblah tangan aku letak atas dahi cam orang tgah berpikey tu. Tapi aku takdela pk pape pon time seblom tdo. Tapi habit ni dah berkurang cket, coz kena tegur dengan someone, tak elok kata nya. Then, aku suke tido smbil plok smting. Contoh paling besh, bantal or bear la..Besh! Takleh tdo kalau tk dpat plok pape..Kalau tkde bende nak diplok aku rela tdo tak berbantal coz bntal tu aku nak wat plok. Ohhohoo..


2. Lagii...lagi aku suke bau kertas! Cam habit lak bila dapat buku baru, aku akan selak2 kertas tu and cyom puas2..Bau dia besh! Bau duit baru pon best! Yummy~ Aku suke masuk kedai buku, cari buku tebal2..sambil belek2, sambil cyom bau kertas dia..Ehehee..Syiok! Tak ramai tau coz aku selalu kaver2 je..Tapi nie dah terkantoi lak..Bia je la...


3. Pastuuu..Apa lagi ekkk..Aku suke bersila bile dah duduk lelama..Tak kisah la duduk kat opis ke, pondok tunggu bas ke, dalam kete ke, kat panggung wayang ke...Bile dah rase lenguh, aku terus je bersila..Ohhohoo..Sangat tak sopan kannn..Tapi kadang2 aku kaver2 gak..Mungkin aku kurang kalsium kot? Tu tulang cepat rasa lenguh2 je..Tapi kalau dah lenguh sangat, dulik pe..Bersila je la! ^_^


4. Haaa...yang part nie aku rase ramai mbe2 aku dah tau..Aku suke bile minum guna straw tu kann..Aku akan lipat2 straw tu. Cara tu wat air yang aku minum lagi lambat abes. Tapi kadang2 air dalam gelas dah abes pon jari aku tak benti2 lagi melipat straw tu..Hoohooo..Kang kalau korang makan2 kat mana2 kedai then ada trjumpa straw cam terlipat2, tu aku la wat.."Nard was here" ahahaha...eh, Lady Dyot was here haa..





So, kowang cmne? Ada habit nak dikongsi?? or kowang pon tak pasan pe habit kowang..???



3 comments:

  1. pelik tol habit makcik ni...

    tp yg cium bau buku tu,de mmbr sorg pun camtu gak..bdk pandai cium kertas n buku ni..
    pasal bantal pelok..sy pun camtu gak..haha,syok woo~

    ReplyDelete
  2. Salam, awak ke yang hantar emel nak buku trengkas? xde reply lagi so cane ek. sebab nak pos dekat org yg order ni. nak fotostat bulk terus :)

    ReplyDelete

Thank You!! ^_^

Labels

Followers