Monday, December 2, 2013

Our 1st Anniversary..01.12.13





 Assalamualaikum...


Alhamdulillah..semalam genap lah setahun usia pernikahan kami mengikut kalendar masihi..Kalau ikut kalendar islam, 17 muharam yang lepas..Takde la plan nak pegi honeymoon or celebrate kat mana-mana pon coz hujung bulan nanti ada family day hubby kat Melaka dan sambil tu boleh berjalan-jalan sekali..Dan kelmarin nya pon dah penat berjalan-jalan shopping..

Oleh kerana ni first time sambut wedding anniversary kunun-kunun nya, maka aku pon eksited lebih. Maklumlah kitaorang tak pernah sambut anniversary sebelum ni sebab tak pernah kapel sebelum kawen kan. so ni kira memang betul2 first time punya anniversary la. Hahaa.

Malamnya aku tido agak lambat la coz nak kemas rumah, siapkan props kat meja makan, balut hadiah semua..Nak buat semua tu kena tunggu hubby takde kat umah baru la tak kantoi. so, this week dia kerja shift malam. Pas dia pergi kerja baru la boleh siapkan segala bagai.

Esok pagi nya bangun awal..Plan nak masak spagetti time breakfast nanti. Breakfast authentic yang home made okay, tak gemar guna prego tu coz agak banyak penambah perisa dan rasa masam nya. Kalau buat sendiri kan boleh bajet-bajet je rase nya. Takde la masak yang havoc2 or berat-berat sangat, sebab pagi-pagi camni perut bukan boleh terima maknan banyak-banyak sangat kan. Lagipon tengahari nanti kitaorang ada wedding nak kena attend. So cukupla ala kadar tapi penuh bermakna. Tengok jam awal lagi ni baru kul 7.30pagi..Hubby selalu sampai umah kol 8.30pagi. Tengah aku dok pung pang kat dapur, dalam kul7.50 camtu dengar suara orang bagi salam..Alamak, hubby dah balik! Awalnyee...! Huhu..Maka spoil la surprise yang aku rancangkan tu..uhuk uhuk..

kad ni pon design sendiri tau..hand made...hihi..

Masuk rumah je hubby terus tersengih-sengih pandang aku.. Pas salam, cium tangan, hug2 sume.."Sayang, happy anniversary..Nah hadiah.." Sambil dia hulur sekotak hadiah kat aku. Ololoo..Sweetnya..Terharu sangat sampai nak menitis air mata coz aku tak bajet pon dia akan belikan hadiah..Beberapa hari sebelum tu pon dia ada belikan barang-barang, so aku anggap je la tu hadiah kan. Ye la, orang lelaki ni kadang-kadang mana la fikir sangat benda remeh-temeh camni..Tapi bila dia wat camtu, omaigod terkejut jadi nya. Ehehe..Dan bila dia masuk ke ruang tamu, kunun-kunun terkejut la tengok apa yang aku decorate, walaupon belum siap sepenuhnye..cetttt..

gambo besar tu ntah bila nak gantung, tak menyempat...hehe..

Then bila dh siap masak..breakfast serve..tutup langsir sume bagi umah gelap..pasang lilin..baru la feeling-feeling romantik gitu. Ekekee..Jadi la breakfast light dinner..eh salah. candle light breakfast...ha, baru betul. Tahun depan dah bertiga, taktau la sempat or ada kerajinan lagi ke tak nak wat cmni kan. So ada kesempatan ni, kita wat la yg mampu...heeeee...^_^











2 comments:

Thank You!! ^_^

Labels

Followers