Monday, December 16, 2013

Sedapnyeee..Joey's Homemade Peanut Butter

Assalamualaikum..

Korang pernah dengar tak pasal brand peanut butter ni? aku suka peanut butter makan dengan roti..Tapi selalunya yang kita beli kat kedai tu rasanya terlebih manis dan teksturnya terlalu halus macam tepung campur air lak. Hehe..So, bila aku terbaca berkenaan peanut butter ni kat twitter, teringin la nak beli..Dia boleh delivery tau untuk area Klang Valley, tapi minimum order 2 jar lah. Bila dah ada member sudi berkongsi beli dengan aku (coz kalau beli 2 jar takut tak habis!) dapat la aku membeli peanut butter ni..Peanut butter ni diusahakan oleh orang melayu. Dulu dia kerja kat singapore dalam bidang telekomunikasi tapi quit job since nak commercialkan peanut butter dengan resipi ciptaan sendiri ni.

First time aku rasa...Fuyoooo..Sedapnye alhamdulillah..Memang rasa peanut butter sejati. Takde la perasa tambahan, sebabkan ia homemade, maka pengawet pon tak digunakan. Dan kurang manis, banyak rasa kacang je. So, lebih selamat dan original. Brand ni pon pernah masuk dalam paper the star, rujuk :sini 






Ada pelbagai perisa yang korang boleh pilih seperti Smooth dan Crunchy. Macam yang aku beli ni Crunchy, so ada sedikit cebisan2 kasar kacang. Bila kunyang, terasa la rangup kacang tu krup! krup! Sedap sangat peanut butter ni sampai boleh makan gitu je tanpa roti. Cedok guna sudu terus masuk mulut. Kalau simpan dalam peti ais pon, isi dalam dia tak membeku. Tapi tak payah simpan dalam fridge pon dia leh tahan sampai 6 bulan.  Sebotol RM13 je untuk 300g. Harga yang berpatutan coz tu jar bersaiz besar. Rugi kalau tak cuba. Hehe..Korang leh gak makan roti letak butter@marjerin, tambah Joey's Peanut Butter ni, pastu tambah cket Nyum nyummm~

ni lah owner nye..En.Alzari 'Joey' Mahshar


Kalau berminat nak beli, boleh refer pada :
Facebook : sini
Twitter : @pualdidan






4 comments:

  1. Cik Sal :memang sedapppp..yummyy..

    Afif Rais : Tak la, benda baik haruslah dikongsi..yg kat umah tu dah nak abis, nanti nak order lagi..hehe.thanks for suggestion.

    ReplyDelete

Thank You!! ^_^

Labels

Followers