Tuesday, January 14, 2014

Warna Warni 2013~

Assalamualaikum...

Bila dah masuk tahun baru 2014 ni, terimbas kembali kenangan-kenangan sepanjang tahun 2013..Pahit manisnya..Tapi lebih banyak manis lah. Hehee..

1. Melaka
Seronok..1st honeymoon jalan-jalan kat Melaka dengan suami..Macam-macam tempat leh pergi..Walaupon dah banyak kali pergi Melaka, tapi ada je tempat yang tak pergi lagi.


2. Langkawi
 
Then, kami pergi lak langkawi untuk 2nd honeymoon..ada dalam entry lepas aku bercerita pasal ni..Alhamdulillah, ada pihak yang sponsor penginapan, duit poket...syukur..rezeki pengantin baru katanya.
 

3. Pangkor 
 
Mengunjungi adik ipar yang duduk kat Perak. Dah alang-alang tu, terjah sekali ke Pangkor. Leh jalan-jalan..Pulau ni kecik je. Sekejap je pon dah bleh habis pusing...hehe..best gak.


3. Handphone Baru 
Alhamdulillah..ni pon hasil Rebat Handphone yang diumumkan kerajaan masa tahun 2013. Alang-alang umur masih dalam kategori belia ni, kita rembat lah satu..Lepas survey survey, aku beli dari Maxis. Coz tu je company telco yang bagi offer henpon murah tapi berbaloi. Hehe..Hubby pon beli yang sama, cume dia punya kaler hitam..Jadi la kan..RM199 je pon, kalau harga asal mau RM500..Tak baik membazir ;p


4. Dapat anak saudara pertama
 
Lahirnya cucu pertama dalam keluarga aku..Anak kepada abang sulung aku..Nur Eryna Batrisya binti Mohd Nazren. Kitaorang panggil Eryna je..Muka ikut abang aku tapi mata ikut akak ipar aku kot..olo comey2..Jadi kesayangan budak ni coz dia sorang je baby..hehe..nanti dapat kawan ye~


5. Pregnant!
Alhamdulillah..rezeki yang paling ditunggu-tunggu akhirnya tiba..Badan aku maintain je cume perut yang bertambah maju ke depan. Bila berjalan rasa macam penguin pon ada..kikiki..Sekarang baru 6 bulan, dah selalu rasa baby kick kick..Kadang rasa cam bergegar dah perut. Tapi yang pelik nya bila ayahnya letak tangan nak rasa baby kick terus baby terdiam, malu kot..ekekee..


6. Beli Rumah Lagi 
 
Alhamdulillah..ada rezeki dapat beli rumah lagi, tambah aset hartanah, bertambah juga hutang..kikiki... Kali ni memang rumah yang bertanah, tak la terapung kat atas je. Hehe..Lokasi di Port Dickson..Bleh la setakat ni kan..Slow..slow..dah ada rezeki lebih nanti baru kita cari yang double storey lak. Harga rumah sekarang makin mahal dan mencekik darah, kalau lagi lambat beli, lagi la tak terbeli terus. Huhuu..



7. First time beraya sebagai isteri
 Alamak takde gambo plak. Eceh takpelah, semua entry pon nak letak gambo, orang muak nak tengok. Tu pon kalau ada yang tengok. Kali ni beraya sebagai isteri tentulah berbeza keadaan nya..Kena bergilir-gilir dan of course raya pertama di rumah belah hubby. Tak kisah pon sebab kampung dekat-dekat kan, pastu beraya umah aku lak. Hehe..Insyaallah tahun 2014 beraya sebagai isteri dan ibu pulak. Alhamdulillah..Bahagia nye..;)


8. 1st Anniversary! 
 
Alhamdulillah...setahun sudah usia pernikahan kami..Pejam celik pejam celik tak sedar pon masa berlalu dengan pantasnya..Teringat lagi saat mula-mula kenal dia, time tu kurus lagi, jadi pengawas sekolah..Sekarang pon kurus gak.Ehem ;p tapi dah jadi suami, duk serumah..Hehe..Macam tak sangka pon ada..Tapi tu lah, takdir dan perancangan Allah, semuanya dah tersusun rapi kan. Alhamdulillah..;)


9. Family Day
Hujung tahun 2013, mestilah ada penutupnya kan. Maka kali ni penutup dengan family day anjuran company tempat hubby kerja. Bertempat di A Famosa Resort, Melaka. Kalau dah semua pon free, kita join je lah..Baju tu saiz XL, nasib baik lah muat aku pakai. Hehe..Tapi takde pon join pape game, hubby suh duk diam2 je dengan geng2 preggy mummy yang lain..Huhu..Dia lak syok syok man air..Nasib baik lah geng2 hubby bawa wife derang gak, umo lebih kurang je..Dan masing-masing pon tengah pregnen lak sebab tarikh kawen tak jauh beza..Ekeke..Sebaya la nanti umo anak kita ek.


Ok, setakat tu la kot..Kalau nak list semua macam banyak lagi..Takpe, kita sambung tahun depan..wakaka..Apa pon aku sangat bersyukur..Begitu banyak limpahan rezeki kurniaan Tuhan pada tahun 2013..Syukur tak terhingga..Dengan kesihatan, kebahagiaan yang dikecapi..Memang kadangkala tak boleh ditukar dengan kemewahan dan wang ringgit. Semoga tahun-tahun akan datang akan lebih cemerlang..Aminn...

1 comment:

Thank You!! ^_^

Labels

Followers