Saturday, January 22, 2011

Masih Belajar, Jangan Bercinta. Bila Dah Bekerja, Carilah Cinta.

Tadi berjalan-jalan kat facebook member2 skola..then terperasan status salah sorang ex-skulmate aku, edura.
dulu mak saya pesan"xyah nak bercinta..belajar dulu".okay mak.tahun nie mak saya pesan lagi"keja-keja juga tapi kena usaha untuk cari calon menantu utk mak jgn lupa"sebagai anak yang dengar kata.....saya pun jawab"baikkkk mak"
Ahahaa..Mak aku dulu pon slalu pesan gitu kot..Masih skolah, jangan gatal2 nak berboipren, berdating..Yer, aku patuh. Tapi ada gak kot cinta monyet tu, jeling2, senyum2..ehehee..Bila teringat zaman cinta time skolah memang lawak, bertukar2 surat sume. Ye la, dulu mana ada enpon lagi..Sape dah pakai enpon time tu memang cam orang kaya la, even nokia 3310 je! Kira mantap dah tu~ Kalau pakwe tu budak kelas lain, leh plak berkirim2 salam ngan member dia. Ehehee..Cam haper je kan. Yela, zaman budak2..


Bercinta dari zaman skola, kalau tau jaga batas, insyaAllah leh sampai ke jinjang pelamin. Ramai je kawan2 aku, sepupu aku yang camtu. Bahagia tengok derang. Cinta yang kekal berpanjangan, alhamdulillah.


Bila dah bekerja ni, baru mak bising pasal bercinta. Mula la dia bercerita pasal kawan2 dia yang sibuk wat kerja kawen, gembira dapat cucu baru, then cite pasal jiran tu nak dapat menantu...Then, tanya2 kat kita, bila nak kenalkan calon kat dia..Uhuhuu..Mungkin dia risau, mengenangkan umo anaknya yang kian meningkat, tapi bayang2 tengah bercinta pon takde nampak lagi..Belajar sudah, bekerja sudah, next step pikir pasal berumatangga pula..Sabar ye mama~

5 comments:

  1. hahahahahhaha..
    mak aku pun duk bercerita kawan aku dah kwin ar...ada kad jemputan dari kwn aku lah.aduhhhh...siap tanya bila aku nak kwin.
    calon pun xda.bagaimana mau kwin
    tue ar nard kan.mesti mak kita dh risau2 tue..ngan umo kita yang semakin meningkat tapi xda teman idup lagi

    ReplyDelete
  2. "angah,bapak dulu umo 23thn dah kawen ngn ibu kamu"..kate bapakku
    ayat yg lebih kurg same jike ku pulang ke rumah..hehehe

    ReplyDelete
  3. Edura Hanum : aku rase aku cam budak2 lagi..rupa-rupanya dah 25 tahun..wuhuuu~

    Alif Roznan : mummy i dulu umo 19 dah kawen ngan daddy~ huhu..

    ReplyDelete
  4. patutlah..dah umo 25,pi kawen lekas..

    ReplyDelete
  5. Alaa ko yg memilih sangat .. Hahah

    ReplyDelete

Thank You!! ^_^

Labels

Followers