Monday, September 19, 2011

Waktu yang Tepat


Kadang-kadang bila berjalan kat luar, then nak tunaikan solat, nak buka puasa ke, time tu jauh lak dengan masjid, azan pon tak kedengaran..Korang pon was-was dengan waktu kat jam tangan korang tu. Tepat ke tak? Dah masuk waktu ke belum?


Selalu nya aku refer pada jam SIRIM untuk pastikan waktu kat jam tangan aku adalah tepat. Korang leh refer kat website nie and compare dengan waktu kat henpon atau jam tangan korang. Haa..sama tak? Tapi kadang2 kita suke cepatkan waktu kat jam, supaya kita lebih alert..Cepat 5 minit ke, 10 minit ke..Tapi kena gak ada jam yang betul2 tepat kiraan waktu nya. Untuk kemudahan kita gak kan. ;)



http://www.blogger.com/img/blank.gif




4 comments:

  1. Pakai la smartphone, iPhone atau Android :)

    ReplyDelete
  2. Waktu solat untuk seluruh Malaysia http://www.e-solat.gov.my/MainWS.php

    ReplyDelete
  3. sape ntah yg nak buke puase tp xtaw waktu tu?.ishq

    jam cheq cpt 12 minit kesemuanya..haha

    ReplyDelete
  4. afif : duit beli enpon tu leh bli banyak lg benda lain

    alif : jam kat bilik je yang cepat 5 minit. hehe

    ReplyDelete

Thank You!! ^_^

Labels

Followers