Monday, July 2, 2012

Pekeliling Baru PTPTN Memang Menggembirakan


Alhamdulillah....Alhamdulillah....Gembira sangat dan bersyukur bila dengar berita nih...Mungkin masih awal lagi untuk rasa gembira, tapi at least berita ni amat melegakan aku..Sebelum ni ada kuar pekeliling yang sama dari PTPTN untuk Bajet 2010, sesiapa yang grade after 2010 dengan kelas pertama, boleh mohon untuk tukar pinjaman kepada biasiswa. Means, tak perlu bayar se sen ponnn..Aku yang memang grade tahun 2009, rasa cam tak puas hati tetap gak hantar permohonan..Beza 1 tahun je tu! Isk! Nak try la gak kan kot2 pegawai yang cek permohonan tu terlepas pandang ke..simpati ke..kih kih kih..Harapan je la coz kena reject. T_T


Tapi baru-baru ni kuar pekeliling baru dari PTPTN untuk tahun 2012..Pelajar peringkat ijazah yang tamat belajar sebelum 2010, kini boleh memohon untuk pengecualian bayaran balik dengan syarat dapat Kepujian Kelas Pertama..Tapi untuk ijazah saje ye...Diploma tu tetap kena bayar..So sekarang hati tengah berkobar-kobar untuk memohon..At least kalau berjaya, rasa berbaloi gak la penat2 belajar time kat universiti dulu kan..Siapa2 yang layak tapi belum memohon lagi, sila la cepat2 memohon coz tarikh tutup ialah pada 30 Jun 2013...Yee..Memang tahun depan, tapi benda baik ni kan elok dipercepatkan..Ehehe..


Nanti aku update lagi pasal nih..Korang doakan la permohonan aku berjaya ye..Aminnn~






No comments:

Post a Comment

Thank You!! ^_^

Labels

Followers