Tuesday, July 10, 2012

Radix Fried Chicken (RFC)

Kalau jalan-jalan cari makan kat Bangi selalunya amik masa nak pilih tempat coz banyak sangat restoran and kedai makan kan? Nak shopping pon banyak tempat..Cam tudung tu, bape banyak kedai tudung daa kat Bangi. Nasib baik la aku bukan kaki shopping, untung sape dapat. Ahem!

Maaflah, kualiti gambar dari kamera handphone memang kurang memuaskan.


Mula-mula tu rasa cam nak makan sate willy kat bangi, nak pegi yang kat sungai ramal of course takde tempat dah. Lebih sejam menunggu baru dapat order. Pergi yang kat bangi kurang orang cket. Tapi time tu ada pasar malam lak. Cancel laa..Lepas pusing-pusing kat Bangi tu, jumpa la restoran Ayam Penyet kat Seksyen 9, tapi tertarik lak dengan restoran sebelah dia yang baru buka iaitu Radix Fried Chicken (RFC). Kat Bangi ni KFC ada, RFC ada, MFC pon ada..Lagi apa ko nak? hahaa..RFC ni anak anak syarikat Dunia Herba HPA..Ala, syarikat jualan langsung orang melayu tu yang ada jual makanan kesihatan, kismis dan sebagainya. Sekarang derang aktif lak dengan restoran makanan segera ni. Aku rasa dah banyak buka cawangan kat Malaysia. Shah Alam pon ada kot.
Ni aku order, chicken chop RM9.90


Tapi yang bagusnya, ayam derang adalah organik. Means, takde la nak suntik2 bahan2 kimia. Memang dijaga betul dari segi pemakanan. So, ayam gorang yang disediakan bersaiz kecik je. Jangan mimpi la nak order drumstik ye. Hehe..tapi bagusla. Kalau makan ayam gemuk2 tu, banyak lemak dan disuntik ubat kan..Tak sihat.


Ni set ayam goreng, mcm snack plate kat KFC lak..hehe..RM9.90


Ni sos derang..Air bergas pon produk RFC sendiri.

Komen aku, tempat dia bersih, selesa..Layanan pon bagus. Dari segi rasa, biasa2 je..Mungkin KFC lagi sedap, sebab banyak bahan perasa kan? Muahaha...Yang aku nak puji, pakaian pekerja wanita nya semua menutup aurat. Baju labuh sampai ke paras lutut dan bertudung. yang lelaki pakai songkok. Sejuk mata memandang. Kebanyakan pengunjung yang datang kedai ni pon orang Melayu dan ramai gak yang bertudung labuh. Baguslah. Kita kena sokong perniagaan melayu. ;)


No comments:

Post a Comment

Thank You!! ^_^

Labels

Followers