Monday, November 19, 2012

Wedding Gift Wish List

assalamualaikum... hamboiii tajuk... siap ada wish list bagai.. kot2 la ada yang tersangkut.. memang hepi tak terkata.. hahaa! Biasalah, nak dekat2 majlis ni, banyak la angan2 nye kan..hehe..angan2 untuk dapat hadiah kawen pon mesti ado..hehe...kan best kalau leh dapat....


1. HAIR DRYER







Kan best kalau dapat adiah hair dryer...Sebabnye rambut aku panjang dah hampir paras pinggang nih...Kalau ada hair dryer cepat cket rambut kering kan? Tak la kelam kabut nak gi keje nanti..Pas kawen dah pindah umah jauh cket..Kena bersiap awal. Umah sekarang ni, masuk keje kul 8.30, 8.25 baru aku gerak gi opis..kikiki..

2. KNIFE SET .......pastu dapat set pisau lak..pilih je pisau saiz mana nak guna..bertambah-tambah rajin la ke dapur..aiceh!
3. SET PERKAKAS DAPUR ....combine lak dengan set perkakas dapur nih...memang heaven!
4. KUALI TEFAL ......tapi kalau tak dapat 1 set, 1 piece kuali ni pon cukup bersyukur dah. tapi nak brand tefal tau! sebab kuali tak melekat..ekeke..
5. BUKU RESIPI 365 ......Buku ni memang dah lama aku usha..tapi idok la terbeli-beli..dapat membantu gak ni..kot la idea dah blank kan..hari-hari memasak, sampai tatau nak masak pe lagi menu untuk hari seterusnya..leh la refer kat buku resipi ni...kikiki...
6. MICROWAVE OVEN ...ini adalah microwave oven...leh guna fungsi microwave..leh juga guna fungsi oven..so jadi la microwave oven..kot ada makanan tak habis, leh masuk dalam fridge..pastu nak makan, panaskan je guna microwave..hehe..nak wat ayam golek pon leh ni.

7. PENGUKUS ELETRIK .....haa..ni plak pengukus eletrik..sangat berguna ni. nak wat apam polka dot dot pon leh. apatah lagi ikan masak stim..yummy~ kalau tercapai wish aku nih, alhamdulillah...kalau tak tercapai, akan aku usahakan untuk capai sendiri...hehehe..;p

5 comments:

  1. hehehehhee.insya allah pasti ada yang 'tersangkut' punya.ko dah siap preparation semua?

    ReplyDelete
  2. pelangi chenta : lom...tudung nikah takde lagik, baju tak gi fitting lagik, door gift ada tak cukup lagik..uwaaa~

    ReplyDelete
  3. pelangi chenta : eh, kad ko aku dh dpt smlm..tenkiu ye ^_^

    ReplyDelete
  4. amboi byk brg dapur ni...senang la perut helmi nt..haha

    ReplyDelete
  5. razy san : hehee..kenyang perut suka hati

    ReplyDelete

Thank You!! ^_^

Labels

Followers