Tuesday, June 7, 2011

Make Me Strong.

Aku baru dengar cite dari mak aku, membe skola aku time skola rendah, baru putus tunang even baru sebulan bertunang. Kesian kan? Tu la, kalau takde jodoh, redha je lah. Hidup penuh dengan cabaran dan dugaan. Namun kita kena kena ingat, semua dugaan tu tanda sayang Allah kepada hambanya, supaya kita tidak terlalu enak dan leka diulit kenikmatan dunia yang bersifat sementara.


Kita sering tertanya-tanya, nape kita tak dapat apa yang kita harap-harapkan walau kita dah berusaha keras, berpenat-lelah tak kira masa, memerah keringat dan air mata..Takde manusia yang tak pernah diuji. Terpulang kepada manusia itu sendiri bagaimana dia mahu menghadapi ujian tersebut. Melarikan diri daripada masalah bukan lah jalan penyelesaian.


Aku suke dengar lagu bertajuk "Make Me Strong" by Sami Yusof bila jiwa tak tenang. Korang pon leh la cari lagu niye. Lirik dan alunan lagu dia memang mendamaikan. Kalau tengok pada lirik dia pon cam bait-bait doa pon ada. Hehe..


Make Me Strong


I know I’m waiting
Waiting for something
Something to happen to me
But this waiting comes with
Trials and challenges
Nothing in life is free
I wish that somehow
You’d tell me out aloud
That on that day I’ll be ok
But we’ll never know cause
That’s not the way it works
Help me find my way


My Lord show me right from wrong
Give me light make me strong
I know the road is long
Make me strong
Sometimes it just gets too much
I feel that I’ve lost touch
I know the road is long
Make me strong


I know I’m waiting
Yearning for something
Something known only to me
This waiting comes with
Trials and challenges
Life is one mystery
I wish that somehow


You’d tell me out aloud
That on that day you’ll forgive me
But we’ll never know cause
That’s not the way it works
I beg for your mercy


My Lord show me right from wrong
Give me light make me strong
I know the road is long
Make me strong
Sometimes it just gets too much
I feel that I’ve lost touch
I know the road is long
Make me strong

By: Sami Yusuf



1 comment:

  1. nice song..
    lagu ni kamu tujukan kpd sy dulu..thanx~

    ReplyDelete

Thank You!! ^_^

Labels

Followers