Friday, January 11, 2013

Preview : Majlis Bertandang 08.12.12

Assalamualaikum...

Majlis bertandang ke rumah en.suami diadakan seminggu selepas itu iaitu 8.12.12 bersamaan 18 Muharam 1433 hijrah..Kali ni kitaorang bersanding dengan adik en.hubby...So berempat lagi lah. Meriah! Hehe..Tema yang dipilih adalah purple. So kami just sewa baju pengantin. Pelamin dan lain-lain sudah di settlekan oleh adik en.hubby..Aku suka baju pengantin perempuan yang kaler purple ni coz kain dia cam kembang2..Feeling cam primadona jap. Hahaa..

Aku bersiap agak lambat dan kelam kabut sebab sebelum tu busy kemas rumah and masak dulu kan. Ntah nape terlebih rajin plak. Padahal pastu kitaorang gi makan time kenduri je. Huhuu..Pung pang pung pang siap gak la mekap and pakaikan baju hubby sekali. Sebab sebelum ni ada pengalaman siapkan abang aku, so takde masalah la nak pakaikan sampin hubby. Aku main belit je, janji nampak berpinta kat situ. Heheee..Family cakap mekap kali ni lagi cantik. Siap makcik aku tanya "eh, dah siap? Bila mak andam sampai? Tak nampak pon? " Hahaaa...

 pengapit adalah abang aku and akak ipar aku..;)

So pastu bergegas la ke rumah hubby yang nasib baik tak jauh sangat dari umah aku..Tak jauh pon mau 15-25 minit gak...Sampai je kat sana, terus berarak dengan pengantin lelaki adik hubby..Waahh..Best2..Rasa bahagia je tau jadi pengantin ni. Lagi-lagi bila ramai tetamu yang datang meraikan majlis. Time duk bergambar2 atas pelamin tu leh lak rantai yang aku pakai putus..Adeii..Terus buka je and bagi adik simpan. Bukan ada orang perasan pon. Heheee..

Pas siap makan-makan and layan tetamu, tukar baju, solat..Borak-borak jap dengan sedara mara..Petangnya sampai malam kemas lah apa yang patut..Alhamdulillah...selesai sudah..

kawan-kawan tempat kerja hubby aku..derang skali datang penuh 1 kanopi..hehe






1 comment:

Thank You!! ^_^

Labels

Followers