Wednesday, April 10, 2013

Mari Balik Mengundi

Alhamdulillah...

PM dah mengumumkan tarikh mengundi iaitu pada 5 Mei 2013 (Ahad).
So, yang telah berdaftar sebagai pemilih mengikut alamat kampung halaman masing-masing, marilah kita balik mengundi. 


Kebetulan 1 Mei tu cuti Hari Pekerja kan. Kot cuti banyak lagi, leh apply cuti straight sampai hari mengundi. Hehee. Kalau masih bujang, mesti aku dah buat dah. ;) Alhamdulillah gak tempat mengundi en.hubby dan cik.wifey tak jauh. Dah sekampung gak. Mesti pusat mengundi pon dekat-dekat jek. So, dapatlah kami sama-sama mengundi..Kalau pasangan berjauhan, kena la bertolak ansur kan, wat pilihan nak balik kampung suami ke isteri. Kalau sorang kat utara, sorang kat selatan, agak letih gak nak balik dua tempat dalam masa yang sama.

Tetapi sekarang ramai yang bijak, kalau dah kerja and rumah pon beli kat situ, menetap kat situ, tukar je la alamat kat IC, then daftar alamat baru untuk pemilih. Kan sonangggg...tapi terpulang lah, hak masing-masing. 

Buat pilihan yang bijak. Mengundi guna akal bukan nafsu. Fikirkan kebaikan untuk masa hadapan bukan semata-mata ganjaran. Peace! (^_^) V

2 comments:

  1. aku mengundi dekat sklh chong hwa..kau dpat kat mana?aku dan suami mengundi tempat yang lain2.

    ReplyDelete
  2. pelangi chenta : aku kat sk seri ladang..suami aku kat sk rengit..

    ReplyDelete

Thank You!! ^_^

Labels

Followers