Wednesday, April 3, 2013

Tema Raya

Assalamualaikum readers...


Poyo!!
Cam la ada readers ramai kannn..
Tapi rasanya silent readers yang ramai..kan..kan..
Malu ler tew nak ngaku ;p


Berbalik pada tajuk...Ye aku tau, pose pon lom, tapi dah pk raye kan?
Of course...Planning is important.
Tiap tahun family aku ada theme colour sendiri. 
Bukan family aku je, tapi family pakcik, makcik aku pon sume ada theme colour masing2.
so bila family day time raya nant, baru lah meriah nak pakai colour masing2 kannnnn~ ^_^

So, minggu lepas aku sms sorang2 family member aku.

aku : salam...tema raya tahun ni kaler pe?

tett...tett...satu persatu sms masuk.Adik aku no.2 nak turqoise..Adik bongsu aku nak purple..Abang aku nak purple gak. Tapi dia suh tanya mak aku, sebab hari tu time bual-bual abah aku cakap nak grey..Mak aku ikut je kaler pape..Adik laki aku sampai ke sudah tak balas sms..Penat kot. Dia kan baru balik dari Jepun. Bila aku kol mak, mak aku cakap abah aku tak kisah pon kaler pape...Tapi kitaorang tau abah aku tu cerewet cket, kalau dia tak suka, terus dia tak pakai..So aku ikut majoriti lah. Kaler purple, tapi kena cari betul2 supaya berkenan di hati abah. Hehee..

Selepas menggoogle, banyak plak jenis-jenis kaler purple ye? Purple..Lilac..Lavender..etc..etc...Semua pon cantik-cantik..



 Nie macam ok kan? Tapi macam pekat sangat plak...Nanti abah reject. Haha!




Yang purple lembut ni la lilac..Tapi hubby dah ada baju melayu kaler camni, time jadi pengapit untuk sepupu dia yang kawen dulu. Tamo la..Lelaki bukan selalu pakai baju melayu pon.




Yang ni paling cantik bagi aku...Cam biru biru purple gitew..Hehe..Cantikk...Nanti nak survey la. Korang selalu borong kain katne? Nak pergi kl malas la plak redah jam dan panas..Nak gi jakel, paling dekat pon kat shah alam..jauh gak. Hubby ajak gi nilai, tapi tunggu dia free..Haha! Part tu cam nak gelak coz dia ni bila nya ada free. Kerjaaaaa jeee...Takpela, untuk kesenangan aku gak. ;)

Korang dah beli ke baju raya??






4 comments:

  1. aku pun dah start memilih warna apa nak pakai.tapi tahun nie aku nak beli yang ready made cam jubah jek.sebabnya waktu tue aku tgh sarat.so xleh lah nak pakai baju fesyen2 sangat.huhuhuhu.

    ReplyDelete
  2. pelangi chenta :alallaa comelnye anum pakai baju preggy nanti..tak sbr nak tgok..hehe

    ReplyDelete
  3. jangan beli pokek na warna purple tuh.. sedang2 okay lah..

    ReplyDelete
  4. Cik Sal : pokek tu pekat ke kak? hehe..insyaAllah

    ReplyDelete

Thank You!! ^_^

Labels

Followers