Wednesday, April 17, 2013

Nasib Baik Ada Facebook..





Assalamualaikum..


Selamat pagi.
Dah breakfast semua?
Belum?
Oooo..puasa. Baguslah. ;p

Nak citer pasal kes tadi malam. 
Biasalah kalau dah kahwin ni kan, sampai umah je, handphone letak merata. Ye lah, nak masak, nak basuh baju, nak kemas umah, nak bermanje dengan suami..takkan nak bawa sekali kan? Padahal time bercinta dulu handphone tak pernah lekang dari tangan..kikiki..Tiap masa busy tet tet tet tet taip sms. Hehe..Ala, bukan aku je. Korang pon sama kan?

Alkisahnya malam tadi bila dah sudah tengok rancangan kat tv, nak masuk tidur lah. 
Biasanya set alarm kat handphone dulu sebelum tidur. Hubby kerja lagi, so nak wish good night and muah muah semua through phone gak. Time ni baru gelabah cari handphone "eh, mana plak pegi handphone nih?" Puas la cari satu rumah..Dalam bilik..dapur..ruang tamu..dalam mesin basuh pon aku cari kot-kot la terlupa kan..Tak jumpa! Adeh, nak suh hubby miskol pon dia kat opis lak. Nak suh jiran miskol, segan lak dah tengah malam kan.

Tetibe datang idea..Ting!
Terus on laptop hubby and online facebook.
Hubby tak signout, so guna je la akaun dia. Kikiki..
Cari sape membe2 yang tengah online coz membe2 dia ada gak yg aku knal.
Nasib baik ada.
Bila aku suh membe tu miskol, terkejut tibe2 rasa vibrate kat tempat aku duduk.
Rupanya enpon menyorok kat situ. Hehe..Bawah sofa.
Alhamdulillah, lega bila dah jumpa..;)

Ada gunanya internet bila kat umah ni. Walau pon aku skang dah jarang beronline bila kat umah. Memang jarang sangat. Hehe..Sebab busy dengan urusan rumah tangga kan. Aiceh, busy la sangat. ;p tapi kadang-kadang kalau kita nak masak sesuatu, terus je online and cari resipi tu. Kan senang. Or tetibe kita perlukan info yang urgent, cam nak tau map ke, nak transfer duit ke, nak booking hotel ke..Terus je online. Kan senang. Zaman sekarang macam dah tak valid la pegi CC untuk semua tu, budak-budak je yang gi CC men game. Hehe..Online guna enpon. Tapi kalau tibe2 enpon missplaced, laptop la penyelamat ;)

4 comments:

  1. aku kalau balik hujung minggu jek hp tue memang aku letak bersepah-sepah jek kerjanya.maklum ar husband dah depan mata.tp kalau duduk kat uma sewa...hp mmg berkepit jek dengan aku.tp sampai satu tahap nanti kita dah malas nak 'berkepit' dgn hp

    ReplyDelete
  2. pelangi chenta : itulah, klu hubby dah depan mata, benda lain rasa cam tak penting lagi..kikiki

    ReplyDelete
  3. nape nadia tak pernah terfikir sekretif akak eh T___T
    bagus idea akak ni, mana tau esok2 nadia terdesak. cepat2 on fb. hewheww

    ReplyDelete

Thank You!! ^_^

Labels

Followers