Friday, November 12, 2010

Nape Saye Suke Tengok Wayang?

Saye suke giler tengok wayang. Ehh...Aku suke giler tengok wayang. First time tengok wayang masa Form1. Masa tu temankan makcik. Makcik aku tu cikgu. Sebab hari tu ada pe masalah ntah menimpa dia and wat dia jadi tensen, balik skola dia terus ajak tengok wayang. Time tu ngan pakai baju skola lagi, aku ikut je. Hati teruja weh..Yea, tengok wayng! Cite first yang aku tengok ialah Senario The Movie. Hehee..Citer melayu ler.


Time skola jarang sangat kua tengok wayang sebab mak ayah aku marah. Membazir, buang masa, buang duit dan tak berfaedah. Yelah, betul gak cakap mak aku. duit tu leh guna wat benda lain kann..Masa yang ada tu leh guna untuk study kan. Tapi pas habis skola, baru aku mengaktifkan diri kembali untuk menonton wayang. Dapat member2 yang sekepala memang besh. Agak2 tensen study, kua jap tengok wayang. Penah gak marathon tengok dua wayang sekaligus, pastu kua panggung je masing2 dah beku.


Kalau dulu, bila nak tengok wayang je, aku siap bawa stokin dalam beg. Sejuk mehh..tapi skang tidak lagi. Hehee..Selalunya aku suke tengok cite action and anime. Cam spiderman ke, x-men ke..Cite investigation pon suke gak..Baru la feeling lebey kan. Tak bape minat la citer melayu ke, cintan cintun ke..Cite seram leh la layan cikit2, tapi aku lebih banyak tutup mata dari buka mata kot. Apa? Penakot? Bukan laaa...Aku nie cepat terkejut. Kang tibe2 kua antu tu, aku terjerit ke, dah mengganggu penonton lain kann..Haa..gitu laa...;p


Apa besh nye tengok wayang? Simple. Kepuasan! ;)




5 comments:

  1. aku suka juga tengok wayang.
    bila kuar ngan member aku suka tengok cite hantu.tapi lebih banyak menjerit...pstu siap2 main cak ba lagi...penakut tapi nak juga tengok cite hantu

    ReplyDelete
  2. 1st tgk wayang tahun 1997 dengan family berenam..mase tu,adik bongsu x lahir lg..
    tgk kat panggung Federal, berdekatan Jalan Ipoh,Kuala Lumpur (skang dah jadi pasaraya kot)..
    cite James Bond 'Tomorrow Never Dies'.. ayah ajak tgk coz ade pelakon dr Sg Siput, Datuk Michelle Yeoh..huhu..maaf terpanjang sudah~~

    ReplyDelete

Thank You!! ^_^

Labels

Followers