Tuesday, October 30, 2012

DIY : Guest Book Reminder

Assalamualaikummm..

Memandangkan aku dok verangan nak ada Guest Book time wedding aku nanti, so bila ada mendalah tu nanti, aku takmo la biar kosong je..Nape kosong? sebab orang taktau akan kewujudan guest book tersebut, atau tetamu yang datang malu malu meowww nak isi guest book tersebut. Maby aku akan tugaskan adik2 aku untuk greet tetamu yang datang, tapi cara lain yang boleh dibuat ialah dengan selitkan nota Guest Book Reminder ke setiap kad..kikiki..

Actually, takdela aku kerajinan terlampau nak wat mendalah ni sampai beribu-ribu then lekat kat tiap kad..oh tidak..cukup la aku wat untuk kawan2 aku, opismate, kawan2 tunang...kad-kad untuk tetamu mak ayah aku, takde aku usik.Tapi kalau derang berminat gak nak tinggalkan ucapan kat guest book tu, kecik tapak tangan, guest book aku tadahkan..muahaha.

Final result..hehee..Reben tu aku wat sendiri, maklumlah kad simple..so deco la cket bagi nampak cantik..bia simple tapi cantik.Eh kalau nak tau, gambar kartun kat kad tu pon DIY tau..tapi adik aku la yang lukiskan. kot sape2 berminat nak tempah untuk kad ke, tshirt ke, leh contact2 aku ye..hehe.

Mula-mula korang just perlu design je kat Microsoft Words tu, letak la border bagi cantik..tulisan kecik takpe, janji orang leh baca, pastu print lah..aku print atas tracing paper..nampak eksklusif gitu.cam samar2..hehe..tapi ada satu perkataan salah eja..uuu..menci..camne leh tak pasan. takpela, halal kan je..eh tapi guest book pon aku tak wat lagi..alahai, masa memang mencemburui betol lah! harap-harap la sempat siap.

4 comments:

  1. bagus idea tue.aku tengah fikir camana nak design untuk cover guest book lak.huhuhu

    ReplyDelete
  2. pelangi chenta : aku ni guest book pon tak wat lagi..kikiki..ko google je anum..banyak info leh follow.hehe

    ReplyDelete
  3. Assalam awk tumpang tanya. Cmne awk print atas tracing paper ye. Sy try print kt ofis td tp xboleh. Awk pakai printer apa ye ? Mgkn printer ofis sy xsupport. Hrp dpt membantu. Sy pon tgh diy kad kawen. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam..boleh je..saya guna pinter HP Laserjet 1010 je.

      Delete

Thank You!! ^_^

Labels

Followers