Saturday, August 21, 2010

Kad Raya

Assalamualaikum...

Apa khabar? Sihat kah? Sudah makan?? Opss...pose~ Hehee..Neway, beberapa hari lepas aku ada beli kad raye untuk mak ayah aku kat kampung. Tak sempat nak tulis lagi. Nanti la jap lagi aku wat. Memang dah jadi kelaziman aku sejak duduk berjauhan dari keluarga di kampung, tiap kali menjelang raye je aku pasti kirim kad raya..Kalau dulu rajin la tulis kad raye banyak2, kirim kat kawan2..Tapi bila umur makin meningkat nie, feel nak tulis kad raye pon dah takde. Sume gune teknologi je bagi ucapan raye guna sms ke, mms ke, kad online ke..Berlambak kad raye jual kad kedai tu, aku rase tak luak pon. Teknologi memang memberi kemudahan kepada kita, tapi kadang-kadang cara traditional lebih bermakna..Bayangkan perasaan bila dapat kad raye, baca isi kandungannya, then gantung...Seronok!


Time kecik2 dulu, skola rendah lagi..Aku pernah jual kad raye kat dalam kelas..Time tu kad raye murah je. Seposen pon leh dapat. Then yang beli pon budak2 kelas aku gak..Then nanti bagi nya kat aku gak..Wakakaa...Dulu bila dapat kad raye je, berkeping-keping...Banyakkkk...Suke berlumba di kalangan adik-beradik sape paling dapat banyak kad raye..Leh berbangga la kalau menang coz rase diri tu glamer..Wakaka..Perasann! Kalau nak menang, kena la rajin bagi kad raye kat orang, baru la orang tu balas balik..(Tak pon tulis kad raye untuk diri sendiri..Ahaks!) Paling aku takleh lupa, bila tulis kad raye je time kecik2 dulu, ayat last mesti camni.."Pecah Kaca, Pecah Gelas..Sudah Baca, Harap Balas.." ahahaa...tak pon camnie, "Pecah Kaca, Buang Dalam Tong..Sudah Baca, Harap Gantung.." Korang pon mesti ada wat camtu gak kann..kannn...


Kalau rajin and kreatif, leh wat kad raye sendiri..Cara nie pon maybe leh jimat kos.


5 comments:

  1. Gerrard pun suka dapat kad raya masa kecik2 dulu..best je^^

    ayat tu mesti la kene ade, baris paling bawah skali dalam kad raya tu.hehehe

    ReplyDelete
  2. Wan Gerrard : hehe..ayat budak2 je tu..bila dah meningkat umo, takde lagi nak tulis camtu.

    ReplyDelete
  3. ayat "pecah kaca..pecag gelas...sudah bc.harap balau rasa tue ayat paling glam setiap kali abis wish raya....
    pdahal nak dapat fed back daripada org yang kita hantar.kan seronok dapat kad banyak2.then gantung kat uma...konon2 ramai peminat ar if banyak dapat kad.ha3

    ReplyDelete
  4. ::m!SS edURA hanUM:: anum..mana kad raye untuk aku??? ;p

    ReplyDelete
  5. ye..ye..time raye hias rumah ngan kad raye..gantung2 kat ruang tamukan..

    ReplyDelete

Thank You!! ^_^

Labels

Followers