Monday, August 2, 2010

Epi 1st Monthsary to My Blog!

Hari nie, 2 Ogos 2010, Isnin.


Hari nie gak genap sebulan dah usia blog ni. Alhamdulillah. Hepi 1st Monthsary to my blog!! Harap-harap la blog nie bertahan lama ek. Biar slow asalkan steady. Takmo la aku jadi cam blog lama. Abes tercemar sudey~


eh, aku tak penah citer ek aku ada blog lain? Dulu aku ada lagi 1 blog, yang tu memang aktif la kan. Sape yang tau tu bagus la. Hari-hari aku update. Sume pasal diri aku, kawan-kawan aku, kira cam perjalanan hidup aku la. Aku sayang ngan blog tu coz dah jadi cam diary aku. Tapi apa kan daya, langit tak selalu cerah, hujan di petang hari. Hak hak..! Ada yang tak suke ngan blog tu, so aku tepakse close untuk kepentingan sume pihak. Mula-mula tu memang cam berat hati la kan nak close, coz dah banyak citer aku share ngan public, but after fikir masak2 aku decide wat blog baru je. Blog lama ada lagi, aktif lagi, tapi aku set private. Biarlah aku je tau camne perjalanan hidup aku. tak payah nak share2 dah, nanti ada je yang bersuara. Huuhhh~


Kadang-kadang letih kan nak puaskan hati semua pihak? Tanpa sedar hati sendiri yang terluka, rabak, berderai. Nak cantum balik memang boleh. Tapi ko kena guna gam yang betul2 kuat. So aku amik keputusan, bia apa pon berlaku, aku just wat hal aku sendiri. Tak perlu amik tau hal orang or sebok2 pasal orang, tak perlu melenting, tak perlu membalas. Aku just diamkan diri. Ko nak kutuk? Ko nak komplen? Buat lah. Luahkan semua. Banyak bercakap pon bukan semua nya fakta, emo je tinggi..Dosa pun bertambah. Hohohoo..Yang penting aku tau apa aku buat. Bia apa orang nak kata. Aku diam je. Diam. Diam. Diam. Nanti mulut2 orang tersebut dah penat mengata, mereka akan diam gak.


Kalau ko rase apa aku buat salah, ko boleh tegur. Kalau ko rase apa aku buat betul, ko tak perlu nak puji. Tegur bukan mengeji, tapi tegur dengan menasihati. Aku leh terima kalau orang nasihat. Tapi sama ada aku nak ikut or tak, tu biar aku yang putuskan. Tak perlu ko nak paksa2 coz aku tau ko pun tak suke dipaksa. Aku kena fikir diri aku seblom aku fikirkan orang lain. Diri aku, aku sendiri kena jaga. Sakit aku, aku yang rase. Bahagia aku, aku yang punya. Takde sape leh tentukan sape diri aku melainkan aku sendiri. Bukan nak jadi selfish, tapi just sayangkan diri sendiri. Aku dah penat nak jaga hati orang. Kesian kat hati aku, asyik terabai je. Tercungap-cungap nak dapatkan udara. Sekarang aku nak jaga dia baik2, nak manja2 kan dia. Buat mereka2 yang rajin memberi nasihat, aku ucapkan terima kasih. Tanpa nasihat2 tu, mungkin aku tak kuat seperti sekarang.




Apa pon, aku bahagia menjadi diri sendiri. =)






Eh, nak cite pasal 1st monthsary blog, tibe2 merepek ke lain kan...?



2 comments:

  1. apy aniversary for ur blog nard
    anyway mmg betui apa yang ko kata..aku pun sayang dengan blog lame ko tue.banyak dah sory mory yang ko dah luahkan.
    manusia xpernah rasa puas dengan kelebihan orang...tue yang de orang xsuka dengan apa yang kita lakukan
    anyway..jgn sebab tue ko stop lak berblog..jgn patah semangat babe

    ReplyDelete

Thank You!! ^_^

Labels

Followers