Wednesday, July 7, 2010

Bila Dah Rapat

Mula-mula lom kenal, wat derk...


Bila dah kenal, intai-intai..


Tak puas intai, try usha-usha..


Bila dah dapat, syg gile-gile..


Bila dah syg, tibe-tibe kena berpisah..


Sadisss..


Pe yang korang pikirkan tu...?
Erm...Aku boleh dikategorikan sebagai orang yang internet addict. Pe tu? Manusia yang takleh hidup tanpa internet. Tapi gejala nie hanya menyerang bila aku berada di tempat selain rumah aku. Bila balik kampung takde plak aku meroyan cari internet. Pelik. Mungkin aku tersangat selesa berada di rumah, sampai tak teringat pasal internet.


Citer sadis nie bermula bila laptop kecayangan ku start wat hal..Mula2 asyik terestart sendiri time aku tgah eppy2 beronline..sabow je..Then mula lah nak hang2...sabow je...Pastu kua la plak kod2 pebenda ntah cam dalam cite matrix tu..Sabow je..Lastly, takleh idop terusss...takleh sabow nih! Hantar kat membe aku suh repair, dia takleh nak wat. Hantar kat sorang lagi. Laptop tu sihat kejap je, pastu berpenyakit balik. Hantar plak kat membe aku yang lain. Terus takleh on. Sadisss...Nak hantar kedai, boleh. Tapi for sure la kos dia lagi mahal coz laptop tu aku dah pakai dekat 6 tahun, spare part dia pon ntah ada jual lagi ke idok. uhuhuu..Nie la susahnya bila dah rapat, dah terlalu bergantung, dah takleh nak berpisah dah. Bila Allah tarik balik nikmat tu, terkontang-kanting dibuatnya..


Nie pon aku online gune laptop membe je. Tenkiyu very much to ML. Jasamu ku kenang ke akhir hayat. I lebiu lah! Aku dah terpikir nak beli laptop lain, or pc ke, bli yang 2nd hand ke. Tak pon tiap hari melepak kat cc tu ke. Subscribe broadband then online kat opish ke..Aishh, janji leh online! ML cakap, takpe, gune je dulu dia punya, selagi boleh. Janji leh jaga baik-baik...Ouwww~ So sweet la u darling. Nanti i banje u makan eh. Nak makan pe, cakap je..Karipap? Burger Pak Dolah? Gule2? Aishh..Giler kedekut aku. Hik hik..Ala, don't worry. Buat baik pasti dibalas baik..Ko buat baik kat aku, ada la ganjaran yang menanti nanti...(^_^)


Hidup memang indah kan?

3 comments:

  1. owhh sebab nie ar ko dah lame xupdate blog yer.
    tetau jek dah tukar blog lain.
    anyway......aku pun cam ko juga
    bergantung pada lappy.ada masa jek msti nak online...aku xtau ar if lappy aku wat prob mesti bosan gila idup aku.tanpa lappy terasa xbermakna lak.ceh2..ayat hampeh gas betui lak =)

    ReplyDelete
  2. blog baru jek la nard oii. aku nye yang lama dah selamat dibungkus bawah katil. hehe. beli lenovo. i recommend u!

    ReplyDelete
  3. edura: kembalikn laptop ku...aku windu akan beliau..huk huk..

    esoniey: lenovo ok ke?

    ReplyDelete

Thank You!! ^_^

Labels

Followers