Monday, July 5, 2010

Eppy Besday...Pentingkah?

Hari nie besday mama aku.
Epi besday mama.
Pukul 8pagi aku dah semangat kol mama aku. Time bekfes sorang2 kat kedai makan, aku kol mama and nyanyi lagu besday untuk dia. Dia suka. Aku lagi lah suka. Balik umah nanti kita celebrate eh ma.


Hari nie gak besday abang aku.
Epi besday yen.
Kite dah kol, ko tamo angkat. Bizi kot. Tapi kite sms, ko sempat balas. Okey la tuh. Kalau minggu nie balik kampung, kita celebrate beday sama2 ngan mama eh.


Hari nie gak besday uncle aku.
Epi besday uncle ron.
Sorry tak kol. Cukup la wish gune sms je. Nak celebrate? Gi la celebrate ngan family mu. Hohoo..


Besday aku?
Dah lama lepas..
Tak perlu tau bila. Coz tak penting. Takde cuti khas bila besday aku tiba. Takde sambutan besar-besaran. Takde bonus tambahan sempena besday aku. Apa yang ada? Umo aku akan bertambah setahun. Ye, aku semakin tua. Umo tua, jiwa muda. Hohoho..


Aku beruntung.
Kerana setiap kali besday aku tiba, ada insan2 prihatin yang sudi menyambutnya, menyediakan kek, membeli hadiah, memberi ucapan, menyanyikan lagu besday, dan "mengenakan". Ketika di rumah, family yang sambut. Ketika di universiti, kawan-kawan yang sambut. Ketika dah bekerja, rakan sekerja yang menyambut. Bertuah kan? Walau aku bukan siapa-siapa. Tapi mereka masih sudi membuat aku gembira. Terima kasih.


Tapi aku tak pernah sambut besday dengan orang teristimewa berdua. Istimewa? Berdua? Siapakah? Boifren. Kesian kan. Memang tak pernah. Apa rasanya? Mesti seronok kan? Romantik. Manje2..Suap2 kek..Dapat surprise..Nakkkkkk...Hahaha..Aku tak pernah rase pengalaman tu. Tak pernah dapat peluang tu. Nanti lah. Bila dah kawen, sambut berdua dengan suami, boifren halal. Mesti lagi seronok. Hehehe..Tapi takpe. Sambut ramai-ramai pon best juga. Meriah. Aku bersyukur dengan semua tu. Alhamdulillah.


=)



6 comments:

  1. akak nye link xde ker...ahahah tak maluuuu btol...

    ReplyDelete
  2. aku pun xpernah celebrate ngan dy.
    kita senasib

    ReplyDelete
  3. Fairuz: aku kan low profile...ohohoo

    ::m!SS edURA hanUM:: wahhh..lagi dasyat. 4thun kapel tk pnh clbbrate sma. yela, kadang time tiba hari tu, tgh keje la. jauh la. ada hal lain la.camne nk smbut kan?

    ReplyDelete
  4. mana muke yg comel tuh..tak nampak pong...

    ReplyDelete

Thank You!! ^_^

Labels

Followers