Tuesday, July 5, 2011

Epi Beday Abang~ Erk..Abang?

Macam tak adil plak bila wat entry pasal mummy, then terlupa plak pasal abang aku kan..Kebetulan beday derang sama..so, leh la celebrate sama2 tiap2 tahun..heheee..syok la mak aku kan, dapat anak sulung time beday dia, kira cam adiah beday kot..hehee...


Aku ada sorang je abang kandung..abang yang aku tak penah panggil abang coz jarak umo kiraorang 2 tahun je, dah cam membe2 lak..tapi takde la guna aku-engkau..dalam adik beradik aku sume bahasakan diri kite-engkau..."kite nak gi kedai, nak ikot tak?" "semalam kite gi beli komik baru..best wooo..nak pnjam? tab bley!"penah gak try panggil abang, tapi aku rase geli geleman and dia pon cakap aku menggedix, so better panggil nama je..


Dia la tempat aku nak manje2..eh, tak penah manje pon, kawan gado ada la...Dia la yg selalu mengalah bila timbul krisis antara kitaorang..(memang la, ko kan abang..wakaka!) Dia yg suke berkongsi citer and rahsia ngan aku...Dia yang tak penah berkira ngan aku..Dia yang sangat slumber..Dia yang suke pakai songkok dari kecik smpai abis skolaa..Dah abis skola, songkok ilang ganti cap plak..Dia yang suke makan walau badan slim (tiap kali berat dia tambah, punye la bangga tunjuk kat aku) Dia yang penyabar (tapi kalau dah ilang sabar, takut woooo...terus merah muke..) Dia yang suke bela janggut seciput (kunun nak tiru abah aku, tapi janggut abah aku lg banyak dari dia)..Dia yg aku suke ejek "margerine" time kecik2..Dia yg ajar aku banyak perkara..Dia la yg ajar aku men gitar...(tapi smpai skng tak reti2 gak..;p) Dia ajar aku melukis (tapi dia lukis kartun, aku lukis ntah pape..) Dia ajar aku berbahasa inggeris..(rajin praktis kat umah, tapi bi aku still terabur..hohoo) dan macam-macam lg...


Mekasey bro, i lebiu owez..kawen jangan lupa jemput. Eh, kite kena ikut hantar ekk..;p





6 comments:

  1. hari dia kawen nntikan fiza la yg paling bzzzz..

    besh kan ade abang..aku takde :(

    ReplyDelete
  2. abang2 awe tak panggil abang...tapi along ngan angah..waktu diaowg kahwin dan tunang sedih hati sebab diaowg dan ada orang lain (isteri) so susah nak manja2 ngan abang2..hehe

    ReplyDelete
  3. sy xde abg..tp ade akak yg sgt baek..
    beza umor kami setahun je..ibu kate sgt rapat tyme kecik..sume bende bersame,gado pun same2..tp ape pun die akak yg terbaek~

    lupe lak..
    Selamat Hari Lahir Muhammad Nazrin a.k.a yen
    semoga diberkati-Nya, InsyaAllah~

    ReplyDelete
  4. Edura Hanum : itu sudah tentu..

    IbuDhira : hehe..fiza ke nard?

    Nur Hawa Mohd Zin : hehe..cik hawa kan dah ada "abang" nak bermanja-manja

    Alif Roznan : terima kasih ;)

    ReplyDelete

Thank You!! ^_^

Labels

Followers