Tuesday, July 12, 2011

Movie.


Korang penah tak tengok wayang? Movie? Mesti penah kann...aku baru je pas tengok cite transformers minggu lepas dengan kawan2 ofis..Ok la, cite tu..Not bad..Tapi below my expectation. Terpulang lah, pendapat masing2 kan..Tapi bukan pasal transformers yang aku nak cite kat sini, tapi adab2 dalam panggung wayang..


Peraturan biasa cam dilarang bawa alat perakam, dilarang merakam gambar, dilarang berkelakuan sumbang, tu umum dah tau..Tapi adab-adab menonton wayang yang umum dah tau gak tapi kadang2 buat taktau..Aku pantang tul bila tengah syok2 layan cite tu, tibe2 orang depan leh lak bangun dari kerusi berjalan-jalan..Mengganggu konsentrasi tau! Kalau la time tu tengah scene beshhh, ish kan dah rugi doblas hinggit aku bayo tiket tapi tak dapat tengok full cite tu. Kalau tau nak gi tengok wayang, duduk berjam dalam tu, pastikan tangki tu kosongkan dulu ye, rajin kan la kaki tu gi toilet dulu, so kat dalam kang takde la nak kua masuk gi toilet la, gi beli pop corn la, gi jawab call la...U can plan, okay~


Then yang ada anak-anak kecik, bukan tak bleh bawa masuk..Boleh jee..Tapi pandai2 la mak bapak nye nak jaga and control anak-anak tu..Kang tengah senyap sunyi, or scene seram ke, tibe2 dengar sore baby menjerit..Aiyooo...Tak pon terlompat-lompat kat kerusi. Wat macam kat kerusi umah dia lak..Cian tau kat penonton2 lain..


Then kalau nak jawab call tu, volume sore kasi slow cket bley? Ko datang masuk panggung nak tengok wayang ke nak bergayut? Nak bergayut, sila pergi kat mana-mana pokok..Nak jawab kol, kasi control sore aaa..kalau tak, gi kuar jap.


Haishh...Itu je lah kot. Dah lama tak tengok wayang. Sekali gi tengok, mood spoilt dengan insiden2 tersebut..Huhuu..Pasni langgan asto first je lah. ;p



3 comments:

  1. astro first lagi mahal tak yah...utk org bujang mahal astro first tu.

    ReplyDelete
  2. hihi..takpe, saye tak gemar sangat tengok tv..donlod je kot yang free.

    ReplyDelete
  3. gitu la..tgk trnsformers x ajak..
    huhu :p

    ReplyDelete

Thank You!! ^_^

Labels

Followers